Min mail forsvinder og jeg kan kun læse den et sted… Dad-awa gør jeg forkert?

Svar:

Typiske har du måske E-mail hos en udbyder eller gmail, TDC eller andre.

Hvis de rådgiver dig til at bruge en teknologi og protokol som heder POP3, vil du se at det sted du henter mail vi tage mail fra server og lægge ned på klienten.

Det betyder så at den er fjernet fra server (Postkassen) og nu ikke kan ses andre steder.

Hvis din udbyder tilbyder den teknologi der kaldes for IMAP, anbefales det at bruge denne, hvis du vil kunne læse mail fra flere enheder, steder, web etc. Der er den forskel at POP3 fjerner din post hvor IMAP tager en “kopi” af din mail.

?: Men slettes min mail så ikke?

Hvis du vælger IMAP kan klienten, programmet normalt sættes op til at hvis du sletter på enhed skal den også slette på Server. Der er forskellige behov og muligheder. Normalt vil du kunne sætte kombinationer op, men det kræver at du har overblik over hvad der sker hvornår.

F.eks. jeg henter “en kopi” af alt IMAP med min telefon.. men jeg vil ikke have så meget liggende. Derfor sætter jeg ikke min telefon op så at hvis jeg sletter på telefonen slettes det også fra postkassen (På serveren.)

Hvis du så vil slette må du bruge en “anden” klient / Program eller for eksempel slette den via webmail. (Alstå hvis du læser direkte fra en browser.)